Het is kwart voor 6, de wekker gaat, ik hijs me omhoog en leun nog even tegen de kussens aan voordat ik mijn badjas aanschiet. Ik verlaat mijn warme bed en ga naar beneden, waar ik een kop thee zet voor mezelf. Snel keer ik terug naar mijn warme bed en mediteer ik nog even een kwartiertje. Na de meditatie drink ik heerlijk achterover leunend mijn, inmiddels afgekoelde, thee. Tijdens het drinken luister ik een inspirerende podcast of een inspirerend filmpje. Daarna lees of schrijf ik nog een stukje. Zo start mijn dag.

Vaste rituelen … I love it! Ze maken dat ik over bepaalde zaken niet meer hoef na te denken en ik doe waar ik blij van wordt, in plaats van dat ik de automatische piloot laat kiezen voor iets waar ik achteraf niet blij van wordt.

Hoe meer vaste rituelen ik aan mijn dag ben gaan toevoegen hoe blijer ik werd. Door de vaste rituelen, programmeer ik mijn brein om de dingen te doen waar ik vreugde bij voel. En niet dat ik me er altijd aan houdt en nooit eens zeg: “vandaag een keertje niet”. Het gebeurt niet heel vaak dat ik afzie van een van mijn rituelen, maar als ik dat doe dan neem ik mezelf dat niet kwalijk. Ik hoef mezelf niet meer te kastijden wanneer ik niet heb voldaan aan mijn eigen verwachtingen.

En weet je wat daar zo leuk aan is. Niet alleen mijn leven wordt hier leuker door, ook het ondernemen wordt hierdoor veel leuker en moeitelozer.

Door dingen gaan doen waar ik echt van geniet, zoals dat eerste slokje thee in de ochtend, oefen ik in het ervaren van vreugde en plezier. Ik heb geleerd momenten door de dag heen te creëren die mij vreugde geven. Soms ieniemienie momentjes dat ik even luister naar mijn favoriete muziek, of een paar sprongetjes doe op mijn trampoline. Momenten die mij laten voelen dat ik het wel degelijk waard ben om te genieten en om ervoor te zorgen dat ook anderen weer mogen genieten.

Deze houding ten opzichte van het leven, heeft ervoor gezorgd dat ook het ondernemen moeitelozer werd. Door meer vreugde aan mijn leven toe te voegen en minder te leven vanuit kramp, door meer plezier te ervaren ontving ik ook meer waardering voor mijn werk. Zo werkt het universum. Door meer aandacht te geven aan mooie, fijne momenten, ontstaan er ook meer van dat soort momenten. Want wat je aandacht geeft ….

Dus morgenochtend om kwart voor 6 dan gaat ie weer 😊

Wanneer jij ook het gevoel hebt dat je teveel in beslag wordt genomen door de zware, serieuze zaken van het ondernemen en de verantwoordelijkheid zwaar op je schouders rust, dan kan je wel eens last hebben van serieuzerites. Veroorzaakt door gedachten die jou willen weghouden van groei en plezier.

Mocht je dit herkennen en wil je weten wat je eraan kunt doen, neem dan eens contact met me op voor een gratis inzichtsessie. Ik kijk met alle liefde een keertje met je mee, kost je maar 30 minuten van je tijd. Je kunt me bellen of mailen.