Hé lieve jij 😊

Dit stuk gaat over vrijheid. Niet over de vrijheid om maar te doen en te laten wat je wilt, nemen wat je te pakken wilt krijgen en je niet druk hoeven te maken over wat jouw gedrag betekent voor anderen. Nee dit gaat over de vrijheid om te kiezen wie je wilt zijn en hoe je je wilt gedragen.

Wat ik bemerk bij mezelf is dat ik voornamelijk word gedreven door automatische reacties. Constant wil ik mijn telefoon pakken om te kijken of er nieuwe informatie is, zelfs nu de spanning in mijn buik aangeeft dat er al teveel is wat ik nog niet verteerd heb. Mijn buik geeft aan dat ik terug moet naar de rust in mezelf, maar die vrijheid voel ik niet.

En hoe erg de toestand ook is, ik zie dit alles als een kans. Een kans om terug te komen bij mij en te leren de regie te hebben over mijn angstreacties waar ik al mijn hele leven mee kamp. Dat zal voor mij vrijheid zijn. De paniek om me heen maakt dat ik geneigd ben om weg te gaan van mijn centrum. En wat ben ik blij dat ik de afgelopen tijd veel tijd heb besteed aan het voelen van mijn centrum en dus opmerk wanneer ik het verlaat.

Wij zijn geen robots, wij zijn onderdeel van de natuur en bewegen mee met die natuur, alleen zijn wij steeds meer weggegaan van die natuur. We zijn de verbinding met onszelf verloren en hebben alles onder controle willen houden door middel van onze mind. Dit is een collectief proces en dat maakte het ook zo ingewikkeld om jezelf ervan los te maken.

En nu is er het virus. Iets wat we als vijand hebben bestempeld en waarvan we het gevoel hebben dat het onze vrijheid beperkt. Zo kun je het zien, maar het kan ook anders. Zie dit als een kans. Een kans om jezelf echt te bevrijden, door weer terug te gaan naar de Liefde in jezelf en de automatische patronen die ons tot robots hebben gemaakt, los te laten. Je kunt je daarbij laten helpen door constant weer de kern in jezelf op te zoeken en te voelen wanneer je ervan weg gaat.

In mijn ondernemersstuk kan ik dit goed gebruiken door ook als ondernemer te kiezen wat voor een ondernemer ik wil zijn. Wil ik me laten leiden door de paniek en alles wat met commerciële zaken te maken heeft los te laten? Of wil ik mijn ondernemersstuk gebruiken om juist nu van betekenis te zijn in het brengen van rust? Vanuit mijn onvrije stuk nemen mijn emoties me over en schiet ik alle kanten op. Vanuit mijn vrije stuk maak ik juist nu de verbinding met de liefde en heelheid in mezelf en zo ook in ons allemaal.

Vanuit mijn bedrijf ondersteun ik gevoelige vrouwelijk ondernemers om vanuit het ondernemen vanuit betekenis regie te hebben over hun omzet. En van hieruit zal ik me ervoor gaan inzetten om een sleutelfiguur te zijn voor het vinden van de vrijheid in onszelf. Om samen een olievlek te zijn van liefde. Om op deze manier ons zelfhelend vermogen in werking te zetten door gecentreerd te zijn in mezelf en zo flexibel te zijn dat ik kan meebewegen met de natuur zonder mezelf daarin kwijt te raken.

Want zoals ik al zei “wij zijn niet geboren als robots”, wij zijn onderdeel van de natuur. Maak jezelf vrij en kom terug bij de rust van je eigen centrum.