Iedere ondernemer die zich ontwikkelt, komt ze op een gegeven moment tegen: Gedachten en gevoelens die je beperken en op de meest ongunstige momenten omhoog ploppen.

En misschien heb jij dat nu ook wel. En houden ze je tegen om in de actie te komen.

Je baalt ervan, ze zorgen ervoor dat jij niet toekomt aan het werk wat nodig is om van je bedrijf een gezonde onderneming te maken.

Ik ken dat, jarenlang heb ik op de drempel van mijn bedrijf staan dralen omdat ik er niet overheen durfde te stappen. Ik heb hulp ingeroepen van meerdere coaches en geen van die coaches had de gouden formule voor mij.

Uiteindelijk heb ik mezelf zo voor het blok gezet dat ik de gouden formule zelf ben gaan uitvinden. Met behulp van een coach, dat weer wel.

Ik zal je het geheim verklappen. Uiteindelijk was het helemaal niet moeilijk. Het was alleen even zoeken omdat het niet logisch is om het zo te doen.

GA NEGATIEF DENKEN

Dat is gek hè. In een wereld waarin we allemaal positief moeten zijn (behalve dan wanneer we op C getest worden 😉) negatief gaan denken.

Positief denken, terwijl je je niet positief voelt, geeft stress en maakt ziek.

Ik zal een voorbeeld geven:

  • Wanneer ik mijn klant een aanbod doe vind ik dat super spannend, want stel je voor … De stemmen in mij roepen heel hard in mijn hoofd: “Zeg ja, zeg ja”, want ik trek het niet als je nu “nee” zegt. Waarom?, omdat ik niet afgewezen wil worden. Afwijzing doet pijn, daarom wil ik JA horen.

Die bange gedachten zien we als negatief en passen niet bij het beeld wat we graag van onszelf hebben. Daarom duwen we die angst-gedachten weg. Sterker nog, we splitsen dat deel van onszelf af.

En dat is precies waarom we ons zo rot voelen. We amputeren een deel van onszelf, het deel wat we als negatief beschouwen en dat maakt ons doodongelukkig.

In plaats van delen in onszelf te amputeren, kunnen we ook iets anders doen. Bijvoorbeeld dat negatieve gedachtendeel te omarmen. “Huh, je bent vast gek geworden”, denk je misschien wel. Nee dus! ik ben bij mijn volle verstand.

Er zijn legio mogelijkheden om gezond-negatief te denken. Ik noem er drie:

1. Ik werk graag met de 4 vragen van “The Work” waardoor je gedachten kunt onderzoeken en ze uiteindelijk omdraait, net zolang ze geen stress meer geven. Ik zeg dan bijvoorbeeld de hele tijd in mijn hoofd “o wat zou het heerlijk zijn als ze mijn aanbod afwijst”. Hierdoor vermindert de angst voor afwijzing.

2. Wanneer de angst erg sterk is, gebruik ik de kloptechniek van EFT (Emotioneel Freedom Techniques), dat is namelijk een super makkelijke manier om de lading van een gedachte af te halen. Op YouTube vind je duizenden filmpjes om samen met iemand te kloppen. Je kunt echt overal op kloppen.

3. En als laatste wil ik je kennis laten maken met Ho’oponopono. Een Hawaiaanse manier van verzoening en vergeving, die zeer effectief is. Vier magische zinnen die de pijnlijke lading van je gedachten ontkrachten en er liefde aan toevoegen. Ik Ho’oponpono me suf op alles wat ik in mezelf afwijs.
De vier zinnetjes: Ik hou van je; het spijt me; vergeef me alsjeblieft; dankjewel! herhaal ik als een soort mantra in mijn hoofd en zorgen daardoor voor rust in mij.

Ik maak er als het ware een spelletje van. Ik speel net zolang met de angst voor afwijzing, totdat deze mij loslaat.

Over de methoden op zich staat het hele internet vol mee. Mocht je samen met mij willen kijken over wat deze methoden voor jou kunnen betekenen, zodat ‘gedoetjes’ straks ook niet meer jouw business beheersen. Neem dan vrijblijvend contact met me op en bemachtig een plekje voor een gratis meekijksessie. Iedere week selecteer ik 3 namen voor een gratis meekijksessie. Meld je hier aan als je daarvoor in aanmerking wilt komen.